Mysteriet med den Perfekta Negronin: En guide till den italienska klassikern

Mysteriet med den Perfekta Negronin: En guide till den italienska klassikern

Negroni är en av världens mest kända och älskade cocktailrecept, särskilt populär i Italien, dess födelseplats.

Vad ingår i en Negroni?

En klassisk Negroni serveras med tre ingredienser i lika delar - Gin, Vermouth Rosso (söt, röd Vermouth) och Campari. Dessa blandas direkt i ett old-fashioned glas över is och rörs om. Drinken garneras ofta med en apelsinskiva eller zest.

Den perfekta balansen

Negroni är en mycket balanserad cocktail. Den söta och kryddiga smaken från Vermouthen balanserar bitterheten från Campari, medan ginen ger en nödvändig torrhet. För den bästa smaken, välj kvalitetsprodukter för varje ingrediens.

Variationer på temat

Variationer på den klassiska Negronin inkluderar tillägget av andra spritdrycker, som bourbon (vilket skapar en boulevardier) eller mousserande vin (i en Negroni Sbagliato). Prova med olika typer av gin eller Vermouth för att hitta din favoritkombination.

Ursprunget till Negroni

Enligt legenden skapades Negroni i Florens, Italien 1919, när greve Camillo Negroni bad en bartender att stärka sin favoritcocktail, Americano, genom att ersätta sodavattnet med gin. Resultatet blev en stark, sval och uppfriskande cocktail som snabbt blev populär.

Så gör du din egen Negroni hemma

Det är riktigt enkelt att blanda en Negroni hemma. Se till att ha dessa ingredienser till hands, och följ vår steg-för-steg guide för att blanda denna klassiska italienska cocktail:

Ingredienser:

  • 30ml Gin
  • 30ml Vermouth Rosso
  • 30ml Campari

Steg:

  1. Häll alla ingredienser direkt i glaset över is.
  2. Rör om väl.
  3. Garnera med en apelsinskiva eller zest.

Om du var intresserad av det här inlägget, glöm inte att kolla in våra andra guider till klassiska cocktails!