Champagnens charm: Skapa den ultimata nyårsbubbelcocktailen

Champagnens charm: Skapa den ultimata nyårsbubbelcocktailen

Med nyårsafton runt hörnet börjar spänningen byggas upp inför det stora firandet. Det är en kväll där vi säger farväl till det gångna året och välkomnar det nya med hopp och förväntan. Och vad vore en nyårsfirande utan det sprakande ljudet av champagnen som poppar och de gyllene bubblorna som glittrar i skenet av festliga ljus? I det här inlägget kommer jag att guida er genom konsten att blanda den perfekta nyårsbubbelcocktailen, där höjdpunkten är ingen annan än champagne!

Varför Champagne?

Champagne är synonymt med lyx, festligheter och framför allt - nyårsfirande. Inte nog med att drycken är en tradition, den är också en mångsidig bas för kreativa cocktails. Dess naturliga karaktär av grön äpple, citrus och ibland en antydan av brödighet kompletterar så många andra smaker samtidigt som de glänsande bubblorna tillför en uppfriskande effekt.

Grundregler för Bubbelcocktailer

För att blanda den perfekta champagnecocktailen är det några grundregler man bör hålla sig till:

 • Kyl din Champagne: Den bästa temperaturen för att servera champagne ligger mellan 6 och 9 grader Celsius. För att snabbt kyla ner flaskan kan du placera den i en hink med is och vatten men se till att inte kyla drycken för mycket, då dämpas smakprofilen.
 • Välj rätt glas: Att använda ett flöjtglas är inte bara traditionellt, det förhöjer också upplevelsen genom att fokusera på bubblorna och aromen.
 • Använd kvalitetsingredienser: Detta gäller framför allt om du lägger till frukter, juicer eller likörer. Kvaliteten på dessa tillägg kommer att ha stor inverkan på den slutgiltiga smaken.
 • Var försiktig när du häller: Champagne skummar lätt så häll sakta längs kanten av glaset för att bevara bubblorna.

Tid för att Blanda

Nu när du känner till grunderna, låt oss gå igenom några cocktailrecept med champagne som du enkelt kan förbereda för ditt nyårsfirande.

Champagne Cocktail Classic

Detta är en tidlös klassiker som aldrig går ur modet:

 • 1 sockerbit
 • 2-3 droppar Angostura bitter
 • Champagne
 • Ett citronzest till garnering

Placera sockerbiten i botten av ett flöjtglas, droppa Angosturan över och toppa med champagne. Garnera med ett twist av citronzest. Enkelt men elegant.

French 75

En cocktail för de som föredrar en citrusstarkare smak:

 • 2 cl färskpressad citronjuice
 • 1 cl sockerlag
 • 4 cl gin

Blanda citronjuicen, sockerlagen och gin i en shaker med is. Skaka väl och sila upp i ett flöjtglas, toppa med champagne och garnera med en citronskiva eller zest.

Kir Royale

För en sötare variant erbjuder Kir Royale en härlig fruktig not:

 • 1 del Crème de Cassis
 • 5 delar Champagne

Häll Crème de Cassis i ett flöjtglas och toppa med champagne. Det kan inte bli enklare än så.

Oavsett vilken cocktail du väljer att servera, kommer tillägget av champagne definitivt att lyfta festligheterna till en ny nivå. Kom ihåg att alltid dricka ansvarsfullt och njut av att ringa in det nya året med stil och sofistikering.

Skål och Gott Nytt År från Drinkbloggen!

Skriv en kommentar

Black Velvet

Black Velvet

Ingredienser ca 1 dl Champagne el. mousserande vin ca 1 dl Porter el. Guiness Gör så här Häll upp champagnen i ett champagneglas. Fyll som mest till hälften. Fyll upp med lika my…

Visa hela inlägget